Bli politiker

0 kommentarer

Vill du vara med och påverka landet eller din närmiljö? Då är det bästa du kan göra att själv bli politiker. Det är lätt att sitta i baksätet och klaga på det som görs, men om du vill få till verklig förändring krävs att du själv kavlar upp ärmarna och börjar jobba. En sak du dock bör vara förberedd på är att du inte kommer bli statsminister eller avlönad karriärpolitiker över en natt. De flesta politiker jobbar nämligen oavlönat på lokal nivå med att lösa vardagliga frågor. Det kanske är oglamoröst, men icke desto mindre viktigt. För dig som vill vidare är det i de flesta fall dessutom nödvändigt att börja där.

Gå med i ett ungdomsförbund eller ett parti

Det du först måste göra för att bli politiker är att gå med i ett parti. Eller om du är en yngre medborgare, i ett ungdomsförbund. Det är partierna man röstar på och därmed de som avgör vilka som kan bli politiker och få förtroendeposter. När du väljer parti behöver du givetvis utgå från ideologi, du behöver kunna stå för ett partis politik. Du kanske aldrig kommer hitta ett parti som tycker exakt lika som du i alla frågor, men det är viktigt att ni delar generell viljeinriktning. Om du till exempel värdesätter frihet och liberalism är ett socialistiskt parti knappast något för dig.

Odla din image

Politik är en förtroendebransch. Men det är också ett sammanhang där hur du ser ut har stor betydelse för hur du uppfattas. Se till att investera i några snygga kostymer eller dräkter. Passa på att fixa håret hos Nordic Hair Clinic och blek tänderna. Det kan låta som att det är väldigt ytligt, men när du står i TV och ska presentera din politik kan ett besök hos Nordic Hair Clinic vara det som får rösterna att tippa över till din fördel.

När du väl är med i ett parti gäller det alltså att börja märkas. Det kan du till exempel göra genom att bygga en tydlig image som gör att folk känner igen dig och direkt vet var du står. Var förberedd på att granskas hårt av media och var direkt öppen med eventuella skelett i garderoben. Det är oftast värre att försöka mörka ungdomsförsyndelser och liknande än att stå för dem.

Var aktiv i debatten

Ett annat bra sätt att både odla image och visa var du står är att vara aktiv i debatten. Både internt i partiet och externt. Skriv debattartiklar och insändare och var med i alla publika sammanhang du kan. Här gäller det givetvis att ha en noga uttänkt linje och att vara stringent i din argumentation. Om du lyckas med det och därmed driver ditt valda parti framåt har du goda möjligheter att göra en snabb karriär som politiker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *