Svar på tal

Situation: Några av mina klasskamrater hade en diskussion utanför klassrummet innan ett seminarium, och en person använde "jävla bög" som ett skällsord. Jag reagerade på detta och sa att jag tycker inte att det känns okej. En person säger då att hon får säga vad hon vill i sitt privatliv och att bögjävel är ett ord som används i alla typer av sammanhang, det behöver inte vara riktat mot bögar. 

Guru

- Men bara för att du FÅR säga vad du vill, vilket du inte får, så betyder det ju inte att du BEHÖVER säga vad du vill. Ord bär på berättelser om makt och förtryck. Ordvalet jävla bög vittnar om ett djupt förtryck som homosexuella män får utstå över hela världen, varje dag. Även i Sverige! Bara sluta använd det ordet! Varför alls prata nedsättande om folk?  

- Skolan är inte en del av ens privatliv. Den räknas som arbetsplats för de som studerar och arbetar här och därmed gäller också diskrimineringslagen här. Jävla bög är, oavsett hur det används, hatiskt och nedsättande mot homosexuella män och faller under diskriminering på grund av sexuell läggning.  

 Fjäder

- Låt oss byta ut bög mot hetero i det här skällsordet och använda det istället, om det nu inte handlar om bögar alls så kan vi väl lika gärna säga Jävla Hetero?! Heterojävel.

 

Symboler

Fyra symboler: Fjäder, såg, bomb, guru

BOMBEN
När du inte vill få fler frågor.


SÅGEN
När du vill dissa en fråga.


UGGLAN 
När du vill upplysa.


FJÄDERN
När du vill kittlas.

Boka workshop

Låt SVAR PÅ TAL komma till dig. Läs mer om att boka en workshop